Utorak, 21 ožujka, 2023.
Vlc Duro sa clanovima zbora iz Vidovica

Vidovljani gostovali u Bosanskom Šamcu.

Župa Bosanski Šamac proslavila je u petak 24. lipnja Srce Isusovo – svoj patron. Vjernike koji su došli iz te i susjednih župa na početku je pozdravio vlč. Đuro Arlović. On već više godina vodi tu župu skupa sa župom Prud u kojoj rezidira.

Vjernici su ispunili šamačku crkvu Srca Isusova a uz domaćeg župnika Đuru i dekana šamačkog dekanata fra Antu Pušeljića na misi je suslavilo još pet svećenika. Misu je predvodio i propovijedao župnik župe Vidovice o. Marijan Brkić.

Vidovljanski župnik Marijan je govorio o značenju svetkovine Srca Isusova na temelju pročitanog misnog evanđelja, nekoliko zaziva iz litanija Srcu Isusovu te primjerom iz svakodnevnog života. Litanije zapravo, napomenuo je, otkrivaju svu spasenjsku dubinu slavljenja Srca Isusova. Ono je pomirište naših grijeha, bitno sjedinjeno s božanskom Naravi – a to je čista Ljubav. Srce Isusovo je želja bregova vječnih – a to su naše duše – koje su, jednom stvorene zauvijek, vječne. Kao što je želja i čistih nebeskih duhova – anđela.

Male pjevacice Ozana i Barbara otpjevale su psalam i Aleluju
Male pjevačice Ozana i Barbara otpjevale su psalam i Aleluju

Misu su svojim pjevanjem pratile članice župnog zbora Sv. Vida iz Vidovica koje su u Šamcu gostovale skupa sa svojim župnikom. Nakon mise oko crkve je održana procesija s Presvetim. Pred vanjskim oltarom izmoljene su litanije Srca Isusova i podijeljen blagoslov Presvetim Oltarskim sakramentom.