Srijeda, 22 ožujka, 2023.
Tjelovo

Na svetkovinu Tjelova u župi je održana tradicionalna procesija

Nakon što je dan prije proslavljen Patron župe u četvrtak 16. lipnja slavili smo svetkovinu Tjelova. Termin mise je bio jedinstven za cijelu župu u 11 sati. Uz župnika Marijana koji je predvodio misu suslavio je vlč. Drago Župarić, a kao đakon posluživao je trajni đakon vlč. Ilija Knežević.

U svojoj propovijedi župnik je podsjetio na to kako je Bog od davnih vremena pripremao čovjeka na dar Euharistije. Preko starozavjetnog dara mane u pustinji, čuda sv. Ilije proroka s ćupom brašna i ulja do novozavjetnog Isusovog umnažanja kruha. Također je rekao da današnje generacije nemaju pravo sumnjati u stvarnost Euharistije. Ljudski razum uspijeva danas istovremeno putem televizijske slike učiniti nazočnim neki događaj ili osobu po cijelom svijetu u realnom vremenu. Što bi Bogu – Isusu bilo nemoguće biti istovremeno u mnogim česticama kruha na otajstven način.

Isusovim riječima vjernik katolik oduvijek u cijelosti vjeruje. Ako je on rekao ovaj kruh je moje Tijelo i ovo vino je moja Krv, onda je to tako. I tako se događa po volji Božjoj do današnjega dana po riječima svakog valjano zaređenog svećenika.

Nakon mise krenula je Tjelovska procesija dijelom sela. Na četiri postaje pročitani su tekstovi i z Svetoga pisma te je podijeljen blagoslov Presvetim Oltarskim Sakramentom.