Utorak, 16 travnja, 2024.
20220208 120049

Počevši od 08. listopada u filijalnoj crkvi u Jenjiću imat ćemo pobožnost Gospi brze pomoći u 11 h. Kako se popodnevni termin misa nije pokazao korisnim vraćamo se na stari termin u 11 h. U to vrijeme će započinjati sveta misa. Misa je uvijek na čast Gospi osim ako po crkvenom kalendaru na taj dan ne pada obvezna svetkovina ili proslava kojega sveca.

Zagovorne molitve

Nakon mise molit ćemo Zagovorne molitve prema molitveniku “Kajemo se – molimo se” u izdanju ovog župnog ureda. U zagovorne molitve spadaju molitve za očuvanje i ozdravljenje od različitih bolesti, ali i molitva za sve druge naše potrebe kojih imamo u životu. Moli se trinaest molitava, nakon svakog zaziva Bogu po Marijinu zagovoru, moli se Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu, tako da je u molitvu gospi utkana i krunica sv. Ante. Molitva traje 25 – 30 minuta.

Pojedinačni blagoslov

Nakon Zagovornih molitava svi koji žele mogu pristupiti svećeniku i primiti pojedinačni blagoslov za bilo koju vjerničku nakanu. Ne radi se ni o kakvom “obaranju” i “padanju”. Radi se o svećeničkom blagoslovu u kojemu su katolici oduvijek tražili i nalazili utjehu i pomoć od strane Boga.

Lokacija

U naselje Jenjić se dolazi  s magistralnog puta Orašje – Tuzla. Nekoliko kilometara od Orašja (ubrzo nakon skretanja za Vidovice) postoji putokaz za Jenjić.  Od strane Srebrenika nakon prolaska raskrižja Lončari također treba slijediti putokaz za Jenjić. Od magistralne ceste kroz naselje treba voziti svega nekoliko minuta dok se ne uoči crkva Rođenja Blažene Djevice Marije.